Életképek

Címlap

Sikeres pályázat

Iskolánk sikeresen pályázott egy a tanórán kívüli tehetséggondozást segítő pályázaton. A Sokszínű tehetségek kisvilág-hálózata a Bányaiban (NTP-TFJ-17-0094) programunkkal elnyert 1,4 M Ft-ból egy nagy értékű spektrofotométert, valamint társasjátékokat vásároltunk.
„A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása” című pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében írta ki.

A spektrofotométer képes a fény intenzitását mérni különböző hullámhosszakon a látható tartományban. Az eszköz kiválóan alkalmazható fizika-, kémia- és biológiaórákon az elméleti tananyag gyakorlati bemutatására. A napokban a 8. osztályosaink egy biológia szakkörön a különböző színű őszi levelekből kivont színanyagokat vizsgálták.
 
A 8. osztályosok klorofilloldatot vizsgálnak szakkörön.
 
 A 9. osztályosok a tűzijátékok elméleti alapját adó lángfestés jelenségét tanulmányozták; végzős fizika faktosaink pedig a fénytani ismereteiket rendszerezték a spektrofotométerrel támogatott mérések segítségével.
A képen Bakk János tanár úr egy infraszűrő spektrumát mutatja be a fizika érettségire készülő végzősöknek (Fotó: Bús Csaba)
 
A pályázati programunkról beszámolt a Petőfi Népe, a baon.hu és a GONG Rádió.
Sajnos, a járványhelyzet miatt az iskolai társasjáték-délutánt ismét el kellett halasztanunk, így a társasjátékokat egyelőre csak szűkebb osztályközösségekben tudjuk használni.

     

Ön itt van: Kezdőlap Sikeres pályázat